Maheva Oy on kiinteistösijoittamiseen keskittynyt yhtiö, jonka omistuksessa on useita kiinteistöjä Oulun alueella. Toimitusjohtaja Johanna Koskelainen on tehnyt yhteistyötä PS-Toimitilojen yrittäjän Pekka Valkolan kanssa pitkään ja pitää yritysten välistä kumppanuutta arvossa.

Maheva Oy investoi kiinteistöihin, joita vuokrataan eteenpäin yrityksille. Yhtiön omistuksessa on erilaisia kiinteistöjä, joista löytyy vaihtelevasti tiloja tuhannen neliön konepajoista sadan neliön toimistotiloihin. Tilojen vuokraus eteenpäin yrityksille on liiketoiminnan peruskivi.

Yhtiö on tehnyt jo pitkään yhteistyötä tilojen välityksen parissa PS-Toimitilojen yrittäjän Pekka Valkolan kanssa.

– En edes jaksa muistaa, kuinka kauan olen tehnyt Pekan kanssa yhteistyötä, puhutaan varmaan lähemmäs kymmenestä vuodesta, pohtii Johanna.

– Pekka on ollut meille palveluntuottaja monenlaisissa projekteissa: Hän on hankkinut meille alivuokralaisia ylimääräisiin tiloihin sekä vuokralaisia omistamiimme isoihin tuotantotiloihin ja toimistotiloihin. Meillä on ollut käynnissä myös yksi iso projektikokonaisuus, jossa Pekka hankki meille kaavakehityskumppaniksi rakennusliikkeen. Se oli myyntitoimeksiantona hyvinkin erilainen kuin normaalisti.

Yhteistyön peruspilari on tilojen vuokraus. Kiinteistösijoitusyhtiön arkeen kuuluu se, että kiinteistöjen vuokralaisissa on vaihdantaa, ja niissä tilanteissa välittäjän tehtävä on löytää uusia vuokralaisia vapautuviin tiloihin.

– Meidän yhtiömme elää vuokralaisista ja niissä on aina kiertoa. Vuokralaisten tilanteet muuttuvat luonnollisista syistä, ja sen vuoksi tarvitsemme aina aika ajoin Pekan palvelua. Hänen kauttaan vuokraukset hoituvat aina tosi ammattitaitoisesti ja kaikki sopimusprosessit asiantuntevasti.

Palveluntarjoajasta kumppanuuteen

Välitystoiminta on yhteistyön perusta, jonka päälle kasvanut kumppanuus on kokonaisvaltaista ja avointa. Pekka on auttanut esimerkiksi päätöksenteossa tarjoamalla avuksi omaa asiantuntemustaan.

– Pekka on asiantuntija isolla A:lla! Hänellä on paljon sellaista asiantuntemusta ja tietoa markkinatilanteesta, mitä meillä ei välttämättä ole. Pekan ajantasainen tieto markkinatilanteesta esimerkiksi vuokrahinnoittelussa on ollut meille todella tärkeää, Johanna toteaa.

– Hän on auttanut tekemään myös uudiskohteiden suhteen strategisia valintoja. Pekalla on tietoa esimerkiksi siitä, millaisille tiloille on tällä hetkellä kysyntää ja mistä puolestaan on ylitarjontaa. Pekalla on paljon näkemystä ja asiantuntemusta siitä kysyntärajapinnasta, ja yhdessä töitä tehdessä tulee taustalta koko ajan ilmi kokemus työstä, tästä markkinasta ja tästä toimialasta, hän kertoo tyytyväisenä.

Johanna on erittäin tyytyväinen yhteistyöhön PS-Toimitilojen kanssa.

– Pekka on tosi vastuuntuntoinen ja vie asioita eteenpäin, mikään ei jää puolitiehen. Lisäksi hän on aktiivinen myös molemmin päin, eli jos hänellä on sellaisia myyntikohteita, jotka sopisivat meidän portfolioomme, hän tarjoaa niitä meillekin aktiivisesti.

Johanna pitää kumppanuutta Pekan kanssa mutkattomana ja sujuvana.

– Meillä on hyvä yhteys. Tiedämme kumpikin, että kun toinen pärjää, niin toinenkin pärjää.

– Pekka on meille ihan jatkuva, strateginen kumppani, jonka kanssa keskustellaan avoimesti. Tällaisen yhteistyön rakentaminen ei tapahdu hetkessä ja on hienoa, että voi jakaa omia ajatuksiaan jonkun toisen kanssa, toinen toistamme tukien. Se on aitoa yhteistyötä.

– Ehdottomasti suosittelisin PS-Toimitilojen palveluja myös muille, oikein ehdottomasti! Johanna päättää.

Etsitkö toimitilaa tai kumppania toimitilavälitykseen?

Ota yhteyttä! Pekka Valkola, p. 044 311 0555 tai email pekka.valkola@pstoimitilat.fi

Tutustu Pekkaan tästä