Oulussa sijaitseva Typpipark on hyväkuntoinen ja toimiva liikekiinteistökokonaisuus, joka sijaitsee arvokkaalla tehdasalueella vain lyhyen matkan päässä Oulun keskustan alueelta. Nyt myytävänä oleva kiinteistö on myös erinomainen sijoituskohde muun muassa tasaisen vuokratuottonsa ansiosta.

Typpipark on kolmikerroksinen, perinteikäs rakennuskokonaisuus, joka on ollut Kemiran vesikäytön tutkimuskäytössä vuoteen 2009 saakka. Nykyään tämän todella muunneltavan ja monimuotoisen rakennuksen tilat sopivat monelle käyttäjälle hyvin.

– Nykyään tämä on pääosin toimisto- ja tutkimuskäytössä. Nykyiset vuokralaiset ovat viihtyneet paikalla jo pitkään. Rakennus on toimiva, hyväkuntoinen ja hyvin muunneltavissa oleva ja sinne on helppo tulla, kertoo paikan myynnistä vastaava PS-Toimitilojen Pekka Valkola.

Typpipark sijaitsee osoitteessa Typpitie 1 vain parin kilometrin päässä Oulun keskustasta, todella hyvien yhteyksien varrella Kuusamontien tuntumassa ja näkyvällä paikalla. Hyvien yhteyksien ansiosta se on helposti saavutettavissa autolla tai joukkoliikennevälineillä. Pihalta löytyy runsaasti parkkitilaa ja iso autokatos polkupyöriä varten. Toimistotilan lisäksi kiinteistössä on yhteisessä käytössä olevaa tilaa, kuten auditorio ja neuvottelutiloja.

– Tilat ovat  pääosin vuokrattu, joten kohde tarjoaa todella hyvän vuokratuoton uudelle omistajalle. Muutama tila on vielä vapaana ja tuottoprosenttia on mahdollista vielä kasvattaa, Pekka lisää.

Talon elämä on piristynyt

– Olen omistanut kiinteistön vuodesta 2017 saakka. Silloin rakennus oli vajaakäytössä ja halusin kehittää tätä ja kasvattaa sen käyttöastetta. Käyttöaste oli silloin alle 20 %. Nyt tilat on hyvin täytetty. Tässä on kaksi päävuokralaista, jotka ovat laajentaneet toimintaansa koko ajan rakennuksen sisällä ja lisäksi on tullut uusia vuokralaisia. Enemmän on väki ollut koko ajan tulopuolella kuin menopuolella, kertoo kiinteistön nykyinen omistaja Jouko Hyvärinen.

– Kyllä tässä paikassa on kohtuullisen tyytyväistä väkeä, hän toteaa.

Talon elämä on piristynyt, joten nyt on tullut hyvä hetki myydä.

– Minua kiinnostavat jatkossa tällaiset vähän vastaavan tyyppiset kiinteistöt, jotka ovat osittain vajaakäytöllä tai tyhjäkäytöllä, joita voin jalostaa eteenpäin, Jouko lisää.

– Tässä kiinteistössä on parasta sen sijainti ja se, että se on näkyvällä paikalla. Lisäksi vielä, että tämä on toimiva ja hyväkuntoinen rakennus, jota voi aika näppärästi muunnella erilaisiin tarpeisiin. Vaikka rakennus onkin vähän vanha, niin se on hyvässä kunnossa.

Paikka etsii nyt uutta omistajaa sellaisesta, joka haluaa tehdä myös pientä arkista fiksaamista.

– Jotain pientä touhua tässä on koko ajan, esimerkiksi alueiden siistimistä ja parkkipaikkojen laajentamista ja sen sellaista. Isompana remonttina on tehty äskettäin kattoremontti.

Arkkitehti Alvar Aalto on ollut piirtämässä tehdasaluetta ja hänen kädenjälkensä näkyy myös tässä rakennuksessa. Aluekokonaisuus on rakennus- ja kulttuurihistoriallisesti arvokas. Typen alue jäi Aallon viimeiseksi teollisuuskohteeksi.

– Lisäksi mielenkiintoisena yksityiskohtana talossa on kuvattu 8-osainen televisiosarja, rikosdraama Paratiisi, joka on vielä nähtävissä Yle Areenassa. Katselen samoja maisemia ikkunastani kuin komisario Koroma, Jouko vinkkaa lopuksi.

Lisätietoja

Kiinnostuitko? Tutustu kohteeseen täällä!

Kohdetta välittää: Pekka Valkola, p. 044 311 0555 tai pekka.valkola(at)pstoimitilat.fi