Tomi Lantto: ”Pekka etsii ratkaisuja, jotka sopivat kaikille osapuolille”

Oulusta lähtöisin oleva Antell keskitti liiketoimintansa henkilöstöravintolaliiketoimintaan ja sen yhteydessä leipomotoiminta lopetettiin. Kun suuri leipomokiinteistö Oulussa jäi lähes tyhjilleen, oli tarpeen löytää kiinteistöön uutta toimintaa.

– Meidän päätoimialamme on ollut jo pitkään henkilöstöravintolaliiketoiminta, ja vuonna 2018 leipomotoiminta päätettiin toimialan murroksen seurauksena lopettaa. Silloin tämä meidän leipomokiinteistömme jäi pääosin tyhjilleen ja aloimme etsiä sille ostajaa, taustoittaa Antellin toimitusjohtaja Tomi Lantto.

Suuren, kokonaisuudessaan lähes 10 000 neliön kokoisen leipomokiinteistön myyminen oli kuitenkin hankalaa, sillä ostajavaihtoehdot sen tyyppiselle kiinteistölle ovat rajalliset.

– Päädyimme sitten siihen, että alamme etsiä tälle vuokralaista ja siinä kohtaa Pekka tuli kuvioihin mukaan. Pekka otti vuokrauksen hommakseen.

Aluksi tilaan etsittiin vuokralaista, joka olisi vuokrannut koko tilan itselleen. Niin suuria toimijoita on kuitenkin vaikea löytää.

– Pekka keksi tarjota hallitilaa kuntosalille ja se osoittautui oikein hyväksi ajatukseksi. Kuntosalia varten ei juurikaan tarvinnut tehdä muutoksia tilaan, rakennettiin vain väliseiniä. Tällaisessa leipomotilassahan on suuret puhtausvaatimukset, ja avoin ja puhdas tila muuntuu helposti moneen käyttöön.

Kuntosalin jälkeen löytyi toimija myös toisen kerroksen toimistotiloihin.

Irtisanoutuminen vanhoista tiloista johti napakymppilöytöön

Pohjois-Pohjanmaan liitto oli samoihin aikoihin päätynyt irtisanomaan toimistotilojensa sopimuksen.

– Teimme siinä mielessä ison irtioton, että meillä ei vielä ollut tietoa uusista tiloista. Kontaktoin useita tuntemiani välittäjiä ja yksi heistä oli Pekka. Sain Pekalta heti saman tien ehdotuksia, ja aika pian hän esitti meille myös näitä Antellin tiloja. Kävimme katsomassa tiloja ja olimme niistä heti kiinnostuneita, kertoo Pohjois-Pohjanmaan liiton palvelukoordinaattori Anu Saarela.

Lantolle Pohjois-Pohjanmaan liitto oli tuttu toimija jo lapsuudesta.

– Hauska yksityiskohta on se, että Pohjois-Pohjanmaan liitto oli lapsuudessani naapurinamme, eli nimi oli sitä kautta hirvittävän tuttu. Pohjois-Pohjanmaan liitosta tuli heti sellainen hyvä tunne, että tämähän olisi sopiva vuokralainen, Lantto muistelee.

Kaikki osapuolet ovat hyvin tyytyväisiä lopputulokseen.

– Tämä tila oli meille oikea napakymppilöytö! Pekan asiantuntijuutta on se, että hän osaa löytää ja yhdistää heidät, jotka tarvitsevat toisiaan. Pekka oli tässä ratkaiseva tekijä. Hänellä oli kontaktit tiedossaan ja hän osasi meidät yhdistää keskenään, kertoo Saarela tyytyväisenä.

– Olen kaikin puolin tyytyväinen. Kaikki on pitänyt molemmin puolin, mitä on sovittu. Pekka kuunteli aidosti meidän mielipidettämme, kun aloimme sorvaamaan sopimusta ja meidän ehdotuksemme menivät hyvin läpi Antellille ja heidän esittämät asiansa taas tulivat jouhevasti tänne meille. Pekka vei prosessia tosi hyvällä mallilla eteenpäin. Minulle jäi sellainen tunne, että jos jokin ongelma olisikin tullut matkan vartella esiin, niin Pekalta olisi saanut apua ja tukea sen ratkaisemiseen, kuvailee Saarela.

– Pekka etsii ratkaisuja, jotka sopivat kummallekin. Pekka on varsin sinnikäs ja yrittää aina järjestää asiat niin, että ne toimivat kaikille osapuolille, toteaa myös Lantto.

Vapaata hallitilaa vielä vuokrattavana

Kuntosalin jälkeen hallitilaa on vielä vapaana, joten kiinteistöön mahtuu vielä lisää vuokralaisia. Korkea hallitila, erinomaiset lastausmahdollisuudet, lähellä sijaitseva moottoritie sekä vieressä oleva huoltoasema tarjoavat houkuttelevat tilat monelle toimijalle. Siistit tilat sopivat jopa elektroniikkatehtaalle ja avoimia tiloja voidaan muunnella moneen käyttöön.

Katso ilmoitus täältä

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!
Pekka Valkola, pekka.valkola@pstoimitilat.fi tai p. 044 311 0555